Парох протонамесник Благоје Катић

Рођен 26. априла 1977. године, у Осијеку. Богословију Светог Арсенија Сремца похађао је и завршио у Сремским Карловцима, од 1991. до 1996. године. Студирао је на Богословским факултету Светог Василија Острошког у Фочи.

У чин ђакона рукоположио га је Епископ сремски Господин Василије, у Сурчину, на дан Свете Петке, 1997, да би, потом, скоро четири године служио као службеник Епархијског управног одбора и секретар Црквеног суда. У чин презвитера рукополаже га, такође, Епископ сремски Господин Василије, у Сремској Каменици, 8. октобра 2000. године.

Осам година провео је на парохији у Лединцима, а потом прелази у Руму, где је постављен за старешину Саборне цркве. Поред тога, три године је, у Епархији сремској, био упослен на сложеном процесу реституције црквене имовине.

Приликом освећивања обновљене цркве у Лединцима, од Епископа сремског Господина Василија добија звање протонамесника.

У Петроварадин прелази 2. новембра 2011. године.

Једанаест година тренирао је карате и тако стекао мајсторско звање (црни појас, први дан). Свира четири инструмента и неко време дириговао је богословским хором. Ожењен је Саветом (рођеном Остојић), са којом има троје деце, Теодора, Миленка и Дамјана.